YHTEISKUNTA, YHTEISKUNNALLINEN, YHTEINEN KUNTA

Vaalit tulla jollottaa. Keväinen aurinko sulattaa lumihankia. Uusia ehdokkaita sikisee viimeisinä ilmoittautumisen päivinä. Satavuotiaat ukot määräilee kuntapäättäjinä mm. kouluja allikkoon, opetusryhmiä jumppasaleihin, kun pienempiin tiloihin ei mahdu.

Isä murhaa tyttärensä jossain päin Helsinkiä. Tätä ennen koko systeemin kuoro on kuuliaisesti tarkkaillut ja kuunnellut isää, siihen sokeaan pisteeseen saakka, kun lapsi kannetaan jalat edellä kylmiöön lepäämään. Hankkeisiin ei ole tullut kirjattua lapsi edellä etenevää kuviota. Tärkeintä lienee käyttää passiivia, olla tekevinään, ryhtyä rupeamaan, alkaa turvaamaan, aikoa elvyttämään, pistää päätä pensaaseen, kun muu ei auta. Kohta uudet valtiopäivät järjestäytyvät ja tavan mukaan aloittanevat säätämällä omien palkkioittensa korotuksista. Onneksi L Männikkö pääsee parempiin paikkoihin, kun eduskunnasta ei työtä löytynyt. Vaikka sitä kuinka koko talon koluten aiemmat neljä vuotta ahkerasti etsiskeli.

Olen kirjautunut ulos verkkoasioinnista. Iloitsen ystäväni kandidatuurista ja toivon hänelle onnea myötä. Aurinkoa toreille ja turuille vakuuttaa kanssamatkustajansa maailmanparannusajatustensa kohdakkuudesta, toimintansa tehokkuudesta ja lupakirjansa kansien pitävyydestä. Go Leena Go.

Lahdessa on mahdotonta löytää työtä, jos on äänekäs, argumentatiivinen ja selvästi luokkansa paras. Ei ei ei. Mene pois. Ole hiljaa. Älä tule tänne. Me olemme tottuneet pyllistelemään valtion tms. hallinnolle. Olemme suomettuneen suomen suomenoja. Ja suomenojalla päin ovat pojat määränneet aina. Että kuka saa ja millä mitalla. Ansioita. Ja kunniaa. Sopeudu tai kuole. Tai molempia. Tervetuloa zombien taloon.

Ystävämme Varoufakis myllää talousajattelua. Zipras pukukoodia. Ja Angela venäläistä neuvotteluasetelmaa ihan pelkästään sillä, että on nainen. Go Angela Go.

Keväistä auringonvaloa koivun vaalealla rungolla ei voita mikään. Mänty pistää paremmaksi punertavan kaarnan ja oksien varjojen leikillä. Lapset leikkivät rannan puistossa. Lumi sulattaa laittomiin paikkoihin ahdettuja monimetrisiä kinoksia. Joulukuusen viimeiset rippeet pistelevät villasukissa. On kevät. On maaliskuun taitteen aika.

Vaalikone kiertää suomen kuntia, suomettuneen korpimaiseman jylhiä saloja. Pidä kauneus koodissa, yhdenvertaisuus mielessä ja rohkeus iholla – hehku ja sytytä iloon myös kanssamatkustajat. Ozan Yanarin sanoin: Maan muuttaja tulee ja vie meidän äänet. Ja hyvä niin.

One thought on “YHTEISKUNTA, YHTEISKUNNALLINEN, YHTEINEN KUNTA

  1. Suomessa on paikka nimeltä Satakunta eli sata kuntaa. Ruotsissa taas Hundrade. Kuntakokoa on suurennettu koko hallituskauden ajan. Kunnalta ei tarvitse itseltä kysyä varastetaanko siltä maat ja mannut sekä veronmaksajat naapurikunnan puolelle. Siitä päättävät säätyvaltiopäivät, jota eduskunnaksikin jotkut nimittävät. Säätyvaltiopäivät säätävät lakeja, joiden laatutaso onkin romahtanut suomalaisten älykkyysosamäärän laskun myötä. Kuka vielä uskoo, että uudet valtiopäivät tuovat onnen ja auvon. Eipäkai enää muut kuin läpipäässeet edustajat, jotka siirtyvät kepeästi kauppa-apulaisen viiteryhmästä suoraan valtionhoitajaluokkaan. No eipä elitisoida eduskuntaa. Kiitos herra Hakkarainen.

    I.K.Inhan valokuvia katsellessa ymmärtää sen, että saha ja mylly toivat keppikerjäläisille elintason mutta mistä uudet Finlaysonit, jotka kertovat miten tästä karusta Pohjolan kolkan maasta saa nyhdettyä elinkeinon tohtorikoulun käyneille kuuden laudaturin ylioppilaille.

    Oma lääkkeeni oli matkailu, mutta menivät peijakkaat valtionhoitajat ja kuntapäättäjät ja veivät kauneuden, I.K.Inhan innoituksen.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s