ULKOISTETTUA EUROOPPAA, UPPOAVAA VAURAUTTA

Viikon ulkoistukset ovat tässä: Järjenkäyttö mantereella; Päätöksenteko ihmisoikeuskysymyksissä. Mitä Unioniin jää? Virkeät virkamiehet rahan vallan varjoon. Karmaiseva Troikka-dokumentti avasi kauniisti kasvoilleen kaatuneen ja eleijaa huudahtelevan eurooppalaisuuden suojattomuuden. Taloustiede on ulkoistanut rahan kysymyksen. Unioni on ulkoistanut rahapoliittisen päätöksenteon. Dokumentin katsottuani palaan pohtimaan ulkoistamisen fetissiä ja tehokkuuden abstraktia lumetta. Vapaan logosentrismin kirkkaassa valossa syyllisyys ja syyttömyys määräytyvät logosentrismin ortodoksian varaan: Eli loogisesti talouden kärryillä hinnastaan kiinni pitävä voittaa aina. Paitsi silloin, jos sattuu vannomaan paikan kautta nimiinsä. Näinkö se menee?

”Troikka on sitonut Kreikan ehdoilla, joita po porukan edustajat eivät ikinä hyväksyisi omiin maihinsa.” ”En ole koskaan käynyt Kreikassa”, kertoo Kansainvälisen Valuuttarahaston dokumentissa haastateltu syväkurkku. Ihmisiä kuolee kuin kärpäsiä, koska julkinen terveydenhoito on upotettu. Kreikassa. Vaalien voittajat Suomessa eivät korota ääntään rahan kaatamisen politiikasta. On liian vaikeaa. Ihan kamalan mutkikasta. Ja onhan se.

Hinta edellä etenevä maailman valloitus ei tarvitse edes merivoimia, joita muinoin on pidetty maailmankaupan mahdollisuusehdoista ylivertaisena.

Korko on negatiivinen. Rahan tuloa ei voi estää. Mihin taloustiedettä tarvitaan, kun kaikki on ihan hyvin? Vai onko tämä tieteenala vain logosentrismiä varten. Muista viis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s