VARTIOSAARI VIELÄ KERRAN

Olipa kerran Vihreä puolue, joka toimitti virkaansa sitomalla itseään erilaisiin esineisiin. Sitten tuli Vihreä politiikkavaihe 2.0, jossa luonnon puolesta taisteltiin peittämällä toisen luonto omanlaisilla jäljillä. Tänään kokoonnutaan tyhjään laivanvarustajan asuntoon miettimään, miten heittäytyä Osmo Soininvaaran (vihr.) ohjaaman raivaus- ja radanrakennustraktorin alle mahdollisimman näyttävästi; miten karnevalisoida ensi viikon luotettujen kokousta; miten estää välitilojen rakentaminen ähkytäyteen Stadissa. Etteivät tulevat sukupolvet häiriintyisi tilasta ja vapaudesta; raikkaasta ilmasta ja luonnosta? Siitä, mitä vihreitten äänestäjät kuvittelevat äänestävänsä puolueen puoleen kääntyessään? Vartiosaaresta voisi kasvaa Vihreä politiikkavaihe 3.0?

Tähän talousmaantieteilijät vastaavat: Rakentamalla. Tähän hallitustunnustelijapuolueen puheenjohtaja vastaa: Kiikaroimalla kilpailukykyä Pohjanmaalta. Jättämällä rakentamatta? Siellä niitä miljoonia on ennenkin tehty. Vartiosaaressa? Sammakon kutua? Miljoonittain? Kalan mätiä? Miljoonittain? Raikasta ilmaa, yhteyttämällä, miljoonittain? Paikoilleen lihovat ja lahoavat kaupunkilaiset eivät välitä. Vartiosaaresta ole koskaan kuulleetkaan. Mutta se kourallinen, joka vielä muistaa ja tuntee metsän; Vartiosaari on metsä sanan liki alkuperäisessä merkityksessä. Ramsinniemen jatkona. Vaikka saunat palavat ihan turuntaudin tyyliin jo Ramsinniemessäkin. Miten sopivaa? Ja vihreää?

Kokemus opettaa ja kyistä peltoa kynnetään Kalevalan laulumailla tänäänkin. Kulttuurin maantiede on tehnyt maihinnousun Aurajoen varteen. Ei hätä ole tämän näköinen: Die In; Valita kuorossa; Attach yourselves; Do anything and everything. Mutta ajoitus? Ajoitus? A?

a?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s