OLE LEMPEÄ

Ole lempeä! Ole hyödyllinen! Ole rohkea!

Näillä sanoilla voin toivottaa onnea ja menestystä kaikille toissapäivänä politiikkaan ryhtyneille. Myös niille ystäville, joilta puuttuu viimeinen kipinä yhdistää itsensä yhteiskunnallisiin kysymyksiin. “Ei mulla oo rahaa.” “En oikein tiedä.” “Onhan se aika karmeaa osallistua valmiiksi katetun hyväveliverkoston mainekuplan saippuaiseen oopperaharjoitukseen.” “Että ihan joka viikko? Jossain muodossa?” Ole lempeä! Ole hyödyllinen! Ole rohkea!

Älä milloinkaan sorru kyynisyyteen siinä, missä voit säteillä toivoa harmaan marraskuun loskaiseen aamuun. Antaa mahdollisuuksia kymmenen kilometrin päässä kipuileville narkomaaniperheitten nuorille. Tai riipiä auki valveuneensa vaipuneen valtuuston siteitä suhteessa edelleenkin laissa luvattuun kunnalliseen itsehallintoon.

Vaikka Helsingin menoa voi kritisoida monestakin näkökulmasta on totta, että käsitteelliset ja toiminnalliset ohjeistukset lienevät valovuosien päässä Salpausselällä elettävistä. Oman kokemukseni perusteella ihmeitä voi tapahtua, jos niin halutaan. Hyviä juttuja. Hienoja kuvioita. Kun jengi on mukana ja opettajan tuki harkittuna, valmiina tarjolla myös systeemin taholta.

Ole lempeä! Ole hyödyllinen! Ole rohkea!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s